Online Hírdetés

Duguláselhárítás házilag: duguláselhárító spirál

2013.07.26. 15:23 :: Duguláselhárító

Kedves barátaim!

Mi is az a duguláselhárító spirál(vagy csőgörény)?

A duguláselhárító spirál a duguláselhárítás egyik fontos eszköze, a lefolyó vezetékek tisztításra alkalmas egy, vagy több darabból áll  (gépi spirálok esetén), tetszőleges hosszúságúra toldható.

dugulaselharito-spiralok (5)A köznyelvben több különböző neve is van: csőpatkány, csőkígyó, duguláselhárító spirál, csőgörény, csatorna spirál, csőtisztító spirál, lefolyótisztító spirál...

A spirálok lehetnek kézi és gépi működtetésűek is, mindkettő esetében jó minőségű, strapa álló anyagból szokták készíteni, melyek jól bírják a duguláselhárítás során felmerülő külső ingereket!

 Duguláselhárítás kézi duguláselhárító(lefolyótisztító) segítségével:

Bármely barkácsáruházban megvásárolható. Általában 2-10 méter hosszú és olyan 3-10 mm vastag. Ezeket főként a kisebb átmérőjű csövek  duguláselhárítására alkalmazzák. Folyamatos tekeréssel, mozgatással, oldhatjuk fel a lerakódott dugulást a csőről.

Saját tapasztalataim alapján a dobban elhelyezett típusúakkal a legkönnyebb a duguláselhárítás.

A videóban láthatjátok hogyan történik a duguláselhárítás ezekkel az eszközökkel!

Duguláselhárítás gépi duguláselhárító(lefolyótisztító) segítségével:

Nagyobb átmérőjű csöveknél alkalmazzuk őket. Ezeket mi szakemberek használjuk a duguláselhárításra, ahol a kézi módszer már nem hatékony.

A vastagabb (12-38 mm) spirálokra már különböző speciális fejek is csatlakoztathatók, mint egyenes fej, buzogány fej stb... A megfelelő eszköz kiválasztása a duguláselhárító feladata.

A gépi spirál a problémától függően bármilyen hosszúra beállítható.

Várjuk tapasztalaitokat, hogy nektek hogyan segítet a duguláselhárító spirál a duguláselhárításban!

Jó duguláselhárítást kívánok mindenki számára!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dugulaselharito.blog.hu/api/trackback/id/tr925427608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása